Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ENHMΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΥΔΡΑΣ

Το ψήφισμα με αριθμό πρωτ. 17 προς τον πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια δεν πέρασε λόγω της αρνητικής ψήφου του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Μαρκαντώνη



16. Ψήφισμα προς Παπανδρέου για αλλαγή ονομασίας ΥΠουργείου Ναυτιλίας
                ΨΗΦΙΣΜΑ
                                                                  Ύδρα, 4/8/2011
Κύριε πρόεδρε, γνωρίζουμε την αγάπη σας για το νησί μας, πράγμα που μας τιμά ιδιαιτέρως. Γνωρίζουμε επίσης την αγάπη σας  για τον κόσμο της θάλασσας.
Η Ύδρα έδωσε  την ψυχή της και το αίμα της  για την λευτεριά της πατρίδας από τους Οθωμανούς κατακτητές και  διέθεσε τους κόπους και την περιουσία των εμπόρων και των πλοιοκτητών στον αγώνα για την παλιγγεννεσία του έθνους μας,  καθώς και 480 παληκάρια, τους περίφημους  λοστρόμους και ναύτες,  τους συντροφοναύτες  των ναυμάχων της Ύδρας.
Οι πιο  πολλοί από αυτούς  τους ωραίους  Έλληνες νεκρούς, είχαν συμπράξει ενεργά στην επανάσταση του πρωτοκαπετάνιου του αγώνα, Αντώνη Οικονόμου. Η Ύδρα, ως  το πρώτο μεταξύ ίσων νησί, που έδωσε τα πάντα για την ανάπτυξη του θαλασσίου εμπορίου, σας παρακαλεί  θερμά να επαναφέρετε τον καθαγιασμένο τίτλο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αντί του σημερινού τίτλου του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ώστε να πάψει η διαρροή της ελληνικής σημαίας από τα ελληνόκτητα πλοία προς σημαίες κρατών με ασήμαντη συμμετοχή στο ναυτικό εμπόριο και ακόμα πιο ασήμαντη παρουσία στην ανάπτυξη του παγκόσμιου πολιτισμού χιλιετιών, στον οποίον πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και παίζει η μεγάλη ναυτική χώρα, η Ελλάδα μας, με ανηρτημένη στα πέλαγα και στα λιμάνια την ελληνική σημαία.
                                                                       
                                                                  Μανόλης Τσακίρης

                                                    Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου 

---------------------------------------------------------------------------------
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. 17. Ψήφισμα προς Κ.Παπούλια

  Ύδρα, 4/8/2011
Σεβαστέ, κύριε  Πρόεδρε, 
με σεβασμό και αγάπη προς το πρόσωπό σας και βαθειά πίστη στον θεσμό της Προεδρικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, σας απευθύνουμε ετούτη την ζοφερή ημέρα, που πριν 75 χρόνια κατελύθη επίσης βάναυσα η κοινοβουλευτική δημοκρατία, εγκάρδιο χαιρετισμό πίστης και αφοσίωσης στους δημοκρατικούς θεσμούς με ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ την υπεράσπιση του αγαθού της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτικού θεσμού.
Κύριε Πρόεδρε, στις 24 Ιουλίου εορτάσαμε μαζί σας,  καθένας από το δικο του μετερίζι, αλλά με έναν σκοπό, την πτώση της απριλιανής δικτατορίας που επέβαλαν στον ελληνικό λαό άφρονες επίορκοι αξιωματικοί, προδίδοντας τον όρκο τους και μολύνοντας την ένδοξη ιστορία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Θέλουμε να σας συγχαρούμε θερμά για την  λιτότητα της εορτής και στην 37η επέτειο της πτώσης της λαομίσιτης χούντας, που κόστισε στη χώρα μας τόσο πόνο, τόσα δάκρυα, τόσους νεκρούς,  που πρόσφερε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους, που κατάργησε την ελεύθερη έκφραση των πολιτών σε όλους τους τομείς, που διέλυσε την τοπική αυτοδιοίκηση, το πρώτο κύτταρο της άμεσης δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης των πολιτών, διορίζοντας στη θέση των αιρετών δημάρχων  και δημοτικών συμβούλων χουντικά ανδρείκελα.
Η Ύδρα υπερηφανεύεται ότι, από τα σπλάχνα της βγήκε ο πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου

Μανόλης Τσακίρης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου