Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΜΑ 9ο «Ορισμός δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας»

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 009/2011

1. Σήμερα την 14η Ιανουαρίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα του Δήμου «Μελίνα Μερκούρη» ύστερα από την υπ’ αρίθμ. 66/10.01.2010  πρόσκληση του κ. Προέδρου, που επιδόθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Σύμβουλο και το Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87), για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
2. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο δεκαεπτά (17) Συμβούλων ήταν παρόντες δεκαπέντε (15).

Α. ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                       Β. ΑΠΟΝΤΕΣ

Ο Πρόεδρος: Μαρκαντώνης Παναγιώτης              Λούλου Λουκία
Ο Γραμματέας: Τσακίρης Εμμανουήλ               Γεώργας Ευστάθιος
Οι Σύμβουλοι: Καλύβα Στατήρω, Σωτηρόπουλος Αναστάσιος, Μερτζάνης Αθανάσιος, Παστός Ιωάννης, Βούλγαρης Ανάργυρος, Γιαννίμπα Ελένη, Μαυρουδάκος Αναστάσιος, Μαύρος Ελευθέριος, Αναστόπουλος Κωνσταντίνος, Τσιτσινάκης Αντώνιος, Δασκαλάκη Παναγιώτα, Μαυρομάτη Αναστασία, Κουκουδάκης Νικόλαος.
3. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης.
4. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κ. Γεωργία Σερέτη, υπεύθυνη για την τήρηση των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Ο κ. Πρόεδρος ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και είπε τα εξής:
α. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 3013/2002 ορίζεται ότι:
1) Η Πολιτική Προστασία της χώρας αποβλέπει στην προστασία της ζωής, της υγείας της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές, τεχνολογικές και λοιπές  που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, κατά τη διάρκεια ειρηνικής περιόδου. Στο πλαίσιο του ίδιου σκοπού περιλαμβάνεται η μέριμνα για τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις υποδομές της χώρας, με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών των καταστροφών.
2) Για την επίτευξη του σκοπού αυτού:
α) Εκπονούνται σχέδια και προγράμματα πρόληψης, ανά κατηγορία κινδύνου, λαμβάνονται μέτρα ετοιμότητας και αναλαμβάνονται δράσεις πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης και αποκατάστασης,
β) Αξιοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό και χρησιμοποιούνται τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και
γ) Υποβάλλονται εισηγήσεις προς τα αρμόδια, κατά περίπτωση, Υπουργεία, για την αναμόρφωση της αντίστοιχης νομοθεσίας.
β. Στο άρθρο 13 του Ν. 3013/2002 προβλέπεται η σύσταση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην έδρα του κάθε Δήμου, στο οποίο συμμετέχουν οι παρακάτω:
·         Ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος.
·         Δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων ο ένας προέρχεται από τη μειοψηφία.
·         Ειδικευμένα στελέχη πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας.
·         Εκπρόσωπος Στρατιωτικού Διοικητή της περιοχής, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος της έδρας του Δήμου, Προϊστάμενος του Ειδικού Προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής και Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της έδρας του Δήμου ή εκπρόσωπος της έδρας της Περιφέρειας.
·         Προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Ο.Τ.Α.
·         Προϊστάμενος του οικείου δασαρχείου ή εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας.
·         Εκπροσώπους Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.
γ. Οι εκπρόσωποι των ανωτέρω φορέων και των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας θα οριστούν έπειτα από σχετική αλληλογραφία με το Δήμο Ύδρας, ενώ οι δύο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι που μετέχουν στο Όργανο, ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
δ. Προτείνεται όπως οριστεί ο κ. Σωτηρόπουλος Αναστάσιος, με αναπληρωματικό του τον κ. Παστό Ιωάννη.
6. Λαβών το λόγο ο κ. Αναστόπουλος πρότεινε για την πλήρωση της θέσης της μειοψηφίας, ως τακτικό μέλος τον κ. Τσιτσινάκη Αντώνιο, με αναπληρωματικό του τον κ. Κουκουδάκη Νικόλαο.
7. Καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.
8. Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την παραπάνω εισήγηση του κ. Προέδρου, την πρόταση του κ. Αναστόπουλου και έπειτα από σχετική συζήτηση των μελών του
Αποφασίζει Ομόφωνα

Ορίζει ως μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Σωτηρόπουλο Αναστάσιο με αναπληρωτή τον κ. Παστό Ιωάννη από την πλειοψηφία και από την μειοψηφία τον κ. Τσιτσινάκη Αντώνιο, με αναπληρωτή του τον κ. Κουκουδάκη Νικόλαο. 
Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 009/2011.
9. Αφού συντάχθηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως παρακάτω:
Ο Πρόεδρος: Μαρκαντώνης Παναγιώτης.             
Ο Γραμματέας: Τσακίρης Εμμανουήλ.               
Οι Σύμβουλοι: Καλύβα Στατήρω, Σωτηρόπουλος Αναστάσιος, Μερτζάνης Αθανάσιος, Παστός Ιωάννης, Βούλγαρης Ανάργυρος, Γιαννίμπα Ελένη, Μαυρουδάκος Αναστάσιος, Μαύρος Ελευθέριος, Αναστόπουλος Κωνσταντίνος, Τσιτσινάκης Αντώνιος, Δασκαλάκη Παναγιώτα, Μαυρομάτη Αναστασία, Κουκουδάκης Νικόλαος.

        Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                         Ακριβές Απόσπασμα

                                            
  ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                    Ο Δήμαρχος Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου