Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ύδρας.

Απόσπασμα εκ του πρακτικού  της  ειδικής υπ’ αρίθμ. 1ης/2011
Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ: Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου  Ύδρας.  
Σήμερα  την 2α Ιανουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ύδρας ύστερα από την υπ’ αρίθμ. 6444/2010  έγγραφη πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους κ. Μαρκαντώνη Παναγιώτη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87),  η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87).
Παρόντος  και του Δημάρχου κ. Άγγελου Κοτρώνη  διαπιστώθηκε από τον Προεδρεύοντα στη συνεδρίαση παραπάνω αναφερόμενο Δημοτικό Σύμβουλο, πως υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο δεκαεπτά (17) μελών, παραβρεθήκαν παρόντα δεκαεπτά μέλη  (17) και ονομαστικά οι:

   Α. ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                              Β. ΑΠΟΝΤΕΣ

Προεδρεύων: Μαρκαντώνης Παναγιώτη                    Ουδείς
Σύμβουλοι: Ράππα – Καλύβα Στατήρω, Σωτηρόπουλος Αναστάσιος, Μερτζάνης Αθανάσιος, Λούλου Λουκία, Παστός Ιωάννης, Βούλγαρης Ανάργυρος, Γιαννίμπα Ελένη, Μαυρουδάκος Αναστάσιος, Μαύρος Ελευθέριος, Αναστόπουλος Κωνσταντίνος, Τσιτσινάκης Αντώνιος, Γεώργας Ευστάθιος, Δασκαλάκη Παναγιώτα, Μαυρομάτη Αναστασία, Κουκουδάκης Νικόλαος, Τσακίρης Εμμανουήλ.
Ο Προεδρεύων Δημοτικός Σύμβουλος ανέθεσε  τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα  του Συμβουλίου, στη Δημοτική Υπάλληλο κα Γεωργία Σερέτη.
Ο Προεδρεύων Σύμβουλος κάλεσε το Συμβούλιο να προβεί στην εκλογή των τακτικών μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διετία 2011- 2012, στην ειδική αυτή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν.3852/2010.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα προταθεί ο Πρόεδρος από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό, ο Αντιπρόεδρος από τη μείζονος παράταξη της μειοψηφίας και ο Γραμματέας από την ελάσσονα παράταξη της μειοψηφίας.  Επισήμανε δε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/ 2010 οι Αντιδήμαρχοι δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και κάλεσε όλους τους Συμβούλους της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας να αποσυρθούν προς το αριστερό μέρος της αίθουσας, ώστε να αναδείξουν τον υποψήφιο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, κάλεσε τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας να αποσυρθούν προς το δεξί μέρος της αίθουσας και να αναδείξουν τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το μέλος της ελάσσονας παράταξης της μειοψηφίας να αποσυρθεί στο κέντρο της αίθουσας και να αναδείξει τον υποψήφιο Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υποψήφιοι από τις παρατάξεις, όπως ενημέρωσε  ο Πρόεδρος, θα είναι όσοι συγκεντρώσουν  την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών των αντίστοιχων παρατάξεων. Εάν κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψήφιων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων.
Ακολούθησε  η παραπάνω διαδικασία από τους Συμβούλους των παρατάξεων της πλειοψηφίας  και μειοψηφίας και μετά την ολοκλήρωση της ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που εκλέχθηκαν, ήτοι:
  • Υποψήφιος Πρόεδρος ο κ. Μαρκαντώνης Παναγιώτης
  • Υποψήφιος Αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργας Ευστάθιος και
  • Υποψήφιος Γραμματέας ο κ. Τσακίρης Εμμανουήλ.
Ο Προεδρεύων κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στην εκλογή των μελών του Προεδρείου με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και για όσους υποψηφίους δεν επιτευχθεί, να ακολουθήσει δεύτερη και τέλος τρίτη ψηφοφορία, προκειμένου να εκλεγούν με πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και σε περίπτωση ισοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία θα διενεργηθεί κλήρωση από τον Προεδρεύοντα.
Στη συνέχεια κάλεσε τους Συμβούλους να ψηφίσουν για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο, δεκαεπτά (17) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Μαρκαντώνη Παναγιώτη, που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακολούθως, κάλεσε τους Συμβούλους να ψηφίσουν για Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο, δεκαεπτά (17) σταυροί προτίμησης για τον υποψήφιο Αντιπρόεδρο κ. Γεώργα Ευστάθιο που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος, κάλεσε τους Συμβούλους να ψηφίσουν για Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά την αποσφράγιση των φακέλων καταμετρήθηκαν από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο, δεκατέσσερις (14) σταυροί προτίμησης (και τρία (3) λευκά) για τον υποψήφιο Γραμματέα κ. Τσακίρη Εμμανουήλ που αποτελούν την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Μετά  το πέρας της παραπάνω διαδικασίας διαπιστώθηκε από τον Προεδρεύοντα Σύμβουλο ότι εκλέχθηκαν για τη διετία 2011-2012, όπως παρακάτω:
α) Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαρκαντώνης Παναγιώτης
β) Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γεώργας Ευστάθιος και
γ) Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Τσακίρης Εμμανουήλ.
Αφού  συντάχθηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται όπως παρακάτω:
Ο Προεδρεύων 
Μαρκαντώνης Παναγιώτης 
Οι Σύμβουλοι
Ράππα – Καλύβα Στατήρω 
 Σωτηρόπουλος  Αναστάσιος 
Μερτζάνης Αθανάσιος 
 Λούλου  Λουκία 
 Παστός  Ιωάννης

Βούλγαρης Ανάργυρος 
Γιαννίμπα Ελένη
Μαυρουδάκος Αναστάσιος 
 Μαύρος  Ελευθέριος 
 Αναστόπουλος  Κωνσταντίνος 
 Τσιτσινάκης  Αντώνιος 
Γεώργας Ευστάθιος 
 Δασκαλάκη  Παναγιώτα 
Μαυρομάτη Αναστασία 
 Κουκουδάκης  Νικόλαος 
Τσακίρης  Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου