Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Εκλογή Μελών Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ύδρας.

Απόσπασμα εκ του πρακτικού της υπ’ αρίθμ. 1ης/2011
Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ: Εκλογή Μελών Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ύδρας.  
Σήμερα  την 2α Ιανουαρίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ύδρας ύστερα από την υπ’ αρίθμ. 6444/2010  έγγραφη πρόσκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους κ. Μαρκαντώνη Παναγιώτη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87),  η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύτηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87).
Παρόντος  και του Δημάρχου κ. Άγγελου Κοτρώνη  διαπιστώθηκε από τον Προεδρεύοντα στη συνεδρίαση παραπάνω αναφερόμενο Δημοτικό Σύμβουλο, πως υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο δεκαεπτά (17) μελών, παραβρεθήκαν παρόντα δεκαεπτά μέλη  (17) και ονομαστικά οι:

   Α. ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                              Β. ΑΠΟΝΤΕΣ

Ο Πρόεδρος: Μαρκαντώνης Παναγιώτης                    Ουδείς
Ο Αντιπρόεδρος: Γεώργας Ευστάθιος
Ο Γραμματέας: Τσακίρης Εμμανουήλ
Οι  Σύμβουλοι: Ράππα – Καλύβα Στατήρω, Σωτηρόπουλος Αναστάσιος, Μερτζάνης Αθανάσιος, Λούλου Λουκία, Παστός Ιωάννης, Βούλγαρης Ανάργυρος, Γιαννίμπα Ελένη, Μαυρουδάκος Αναστάσιος, Μαύρος Ελευθέριος, Αναστόπουλος Κωνσταντίνος, Τσιτσινάκης Αντώνιος, Δασκαλάκη Παναγιώτα, Μαυρομάτη Αναστασία, Κουκουδάκης Νικόλαος.
Μετά  την εκλογή του Προεδρείου του  Δημοτικού Συμβουλίου ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να προβεί στην εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής για τη διετία 2011- 2012, στην ειδική αυτή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α’ 87).
Ειδικότερα, όπως ανέφερε, θα εκλεγούν συνολικά έξι (6) τακτικά μέλη, εκ των οποίων δύο (2) θα προέρχονται από το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας και τέσσερα (4) από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, επίσης θα εκλεγούν πέντε (5) αναπληρωματικά μέλη, εκ των οποίων δύο (2) θα προέρχονται από το σύνολο της μειοψηφίας και τρία (3) από το σύνολο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επισήμανε δε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64, παρ. 8 του Ν. 3852/ 2010 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος των Επιτροπών και κάλεσε όλους τους Συμβούλους των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας να προβούν αρχικά στην εκλογή για την ανάδειξη των υποψηφίων τακτικών και αναπληρωματικών μελών που προέρχονται από το σύνολο των Συμβούλων της μειοψηφίας και που αναλογούν σ’ αυτή (δύο (2) υποψήφιοι ως τακτικά μέλη και δύο (2) υποψήφιοι ως αναπληρωματικά μέλη), με τον τρόπο που θα επιλέξουν (μυστική ή φανερή ψηφοφορία). Υποψήφιοι από το σύνολο της μειοψηφίας, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος, θα είναι όσοι εκλεγούν με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων της μειοψηφίας και αν τούτο δεν επιτευχθεί, για όποιον υποψήφιο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία θα γίνει δεύτερη ψηφοφορία και σε περίπτωση ίδιου αποτελέσματος, θα ακολουθήσει και τρίτη ψηφοφορία, προκειμένου να γίνει η εκλογή με σχετική πλειοψηφία των παρόντων της μειοψηφίας. Αν σε οποιαδήποτε ψηφοφορία υπάρχει ισοψηφία, ο Πρόεδρος του συμβουλίου ενεργεί κλήρωση για στην ίδια συνεδρίαση.
Ακολούθησε  η παραπάνω διαδικασία από τους Συμβούλους της μειοψηφίας και μετά την ολοκλήρωση της, παραδόθηκαν στον Πρόεδρο τα ονόματα των εκλεγέντων υποψηφίων τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και τα ανακοίνωσε όπως παρακάτω:
α. Υποψήφιοι τακτικοί οι:
    • Αναστόπουλος Κωνσταντίνος
    • Μαυρομάτη Αναστασία και
β. Υποψήφιοι αναπληρωματικοί οι:
    • Τσιτσινάκης Αντώνιος
    • Τσακίρης Εμμανουήλ.
Για τον ίδιο λόγο κάλεσε τους Συμβούλους της πλειοψηφίας που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το αξίωμα του τακτικού ή αναπληρωματικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής.
Από τους Συμβούλους της πλειοψηφίας έθεσαν υποψηφιότητα για τακτικά μέλη της  Οικονομικής Επιτροπής τέσσερις (4) Σύμβουλοι και ονομαστικά οι:
  • Παστός Ιωάννης
  • Μαυρουδάκος Αναστάσιος
  • Μαύρος Ελευθέριος
  • Μεθενίτη – Γιαννίμπα Ελένη
και για  αναπληρωματικά μέλη τρεις (3) Σύμβουλοι και ονομαστικά οι:
  • Βούλγαρης Ανάργυρος
  • Σωτηρόπουλος Αναστάσιος
  • Καλύβα Στατήρω
Μετά  τον ορισμό των υποψηφίων, ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στην εκλογή των τακτικών και στη συνέχεια των αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής με μυστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και για όσους υποψηφίους δεν επιτευχθεί, να ακολουθήσει δεύτερη και τέλος τρίτη ψηφοφορία, προκειμένου να εκλεγούν με σχετική πλειοψηφία και σε περίπτωση ισοψηφίας σε οποιαδήποτε ψηφοφορία να διενεργηθεί κλήρωση από τον Πρόεδρο.
Ακολούθησε  η διαδικασία εκλογής των έξι (6) τακτικών μελών της Οικονομικής  Επιτροπής για τις θέσεις των  οποίων οι υποψηφιότητες, σύμφωνα με τα παραπάνω, ανήλθαν σε έξι (6), ήτοι δύο (2) της μειοψηφίας  και τέσσερις (4) της πλειοψηφίας.
Κάθε  Σύμβουλος ψήφισε υποψηφίους, ισάριθμους με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Μετά  το πέρας της παραπάνω ψηφοφορίας διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι  από τους έξι (6) υποψηφίους και οι έξι (6) συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και συγκεκριμένα οι:
  • Παστός Ιωάννης
  • Μαυρουδάκος Αναστάσιος
  • Μαύρος Ελευθέριος
  • Μεθενίτη – Γιαννίμπα Ελένη
  • Αναστόπουλος Κωνσταντίνος
  • Μαυρομάτη Αναστασία,
οι  οποίοι και εκλέγονται από την  ψηφοφορία αυτή ως τακτικά μέλη της  Οικονομικής Επιτροπής.
Ακολούθησε  η διαδικασία εκλογής των πέντε (5) αναπληρωματικών μελών της  Οικονομικής Επιτροπής με δεδομένες  τις υποψηφιότητες των δύο (2) μελών  της μειοψηφίας, σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει προηγηθεί και των τριών (3) μελών της πλειοψηφίας, όπως ονομαστικά αναφέρονται παραπάνω.
Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν  τόσους υποψηφίους όσους και τα αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.
Μετά  το πέρας της αναφερόμενης διαδικασίας  διαπιστώθηκε από το Προεδρείο ότι  εκλέχθηκαν ως αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων) οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
  • Βούλγαρης Ανάργυρος
  • Σωτηρόπουλος Αναστάσιος
  • Καλύβα Στατήρω
  • Τσιτσινάκης Αντώνιος
  • Τσακίρης Εμμανουήλ.
Συνοψίζοντας, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα ονόματα των εκλεγέντων μελών της Οικονομικής Επιτροπής για τη διετία 2011-2012 ως εξής:
Τακτικά Μέλη:
  1. Παστός Ιωάννης
  2. Μαυρουδάκος Αναστάσιος
  3. Μαύρος Ελευθέριος
  4. Μεθενίτη – Γιαννίμπα Ελένη
  5. Αναστόπουλος Κωνσταντίνος
  6. Μαυρομάτη Αναστασία
Αναπληρωματικά  Μέλη:
  1. Βούλγαρης Ανάργυρος
  2. Σωτηρόπουλος Αναστάσιος
  3. Καλύβα Στατήρω
  4. Τσιτσινάκης Αντώνιος
  5. Τσακίρης Εμμανουήλ.

Αφού  συντάχθηκε και αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται όπως παρακάτω:
         Ο Πρόεδρος                                        Ο Αντιπρόεδρος  
Μαρκαντώνης Παναγιώτης                            Γεώργας Ευστάθιος 
Ο Γραμματέας 
Τσακίρης  Εμμανουήλ 
Οι  Σύμβουλοι
Ράππα – Καλύβα Στατήρω 
 Σωτηρόπουλος  Αναστάσιος 
Μερτζάνης Αθανάσιος 
 Λούλου  Λουκία 
 Παστός  Ιωάννης

Βούλγαρης Ανάργυρος 
Γιαννίμπα Ελένη

Μαυρουδάκος Αναστάσιος
 Μαύρος  Ελευθέριος 
 Αναστόπουλος  Κωνσταντίνος 
 Τσιτσινάκης  Αντώνιος 
 Δασκαλάκη  Παναγιώτα 
Μαυρομάτη Αναστασία 
 Κουκουδάκης  Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου